Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Τηγανίτες ή καλλιχέρες


Υλικά που θα χρειαστουμε:

2 κιλά αλεύρι
1 ποτήρι λάδι
2 φακελάκια μαγιά
1 κούπα γάλα χλιαρό
2 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
αλάτι
χλιαρό νερό όσο πάρει.
Αποβραδίς ετοιμάζουμε το προζύμι. Ανακατεύουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι. Αφήνουμε το προζύμι να φουσκώσει για 2 - 3 ώρες.

Οταν φουσκώσει το προζύμι, τρίβουμε το αλεύρι με το λάδι και μετά προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού - αρκετο - , τα αυγά, το αλάτι.

                         Προσθέτουμε το προζύμι στο μείγμα και το γάλα.

και ζυμώνουμε προσθέτοντας αμα χρειαζεται χλιαρό νερο ,μέχρι να γίνει η ζύμη κανονική - όχι πολύ σφιχτη γιατι θα βγουν σκληρες οι τηγανίτες.

Οταν ζυμώσουμε αρκετα καλά το ζυμάρι, θα το σκεπάσουμε με πετσέτα και με κουβέρτα και θα το αφήσουμε όλο το βράδυ να φουσκώσει ή ζύμη για να πλάσουμε τις τηγανίτες.

        Το επόμενο πρωί, αφού η ζύμη θα έχει φουσκώσει, την ξαναζυμώνουμε ελαφρά  και κόβουμε  κομμάτια για να πλάσουμε τις τηγανίτες.


Πλάθουμε τις τηγανίτες σε ότι σχήμα θέλουμε.




Τις απλώνουμε σε ένα τραπεζομάντηλο αραιά, να μην κολλάει η μια με την άλλη γιατί   θα φουσκώσουν.

Τις σκεπάζουμε για να ζεσταθούν και να φουσκώσουν.


                 Μετά από κανα δυο ώρες τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

            Τις συνοδεύουμε με τυρί κι ελιές....τρώγονται και κρύες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου