2. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη τη ΄βαζουμε σε μια πλαστική σακούλα με λίγο λάδι για να μην κολλησει. Ετσι η ζυμη θα
κρατηθει μαλακή και θα ανοιγουν τα φύλλα πιο εύκολα.
3.Εαν χρησιμοποιήσετε μηχανή για φύλλο.: Κόβουμε κομμάτια και τα αλευρώνουμε.
4.Το κάθε κομμάτι ζύμης το απλώνουμε λίγο και το περνάμε από τη μηχανή πολλες φορές μέχρι να γίνει μια λεπτή λωρίδα.
5. Επειτα κόβουμε την κάθε λωρίδα σε αρκετα μεγάλα κομμάτια. Κάθε κομμάτι θα γίνει μια δίπλα, οποτε πρεπει να ειναι μεγάλο για να διπλώσει πολλες φορες.
6. Βάζουμε πανω στη φωτιά ενα τηγανι βαθύ με μπολικο λάδι. Προτιμάμε σπορέλαιο και όχι ελαιόλαδο για να μην σκουραίνουν οι δίπλες με το τηγάνισμα. Αφηνουμε το λάδι να κάψει καλά και ριχνουμε τα κομμάτια φύλλου.
7. Οταν το φυλλο φουσκώσει αρχίζουμε να το τυλίγουμε με τη βοηθεια ενος πιρουνιού.
8. Τηγανίζουμε τη δίπλα και την τοποθετούμε σε σουρωτήρι πρώτα για να στραγγίξει το λάδι.
9. Όταν τηγανισουμε όλες τις δίπλες ετοιμάζουμε το μέλι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι βαθύ το μέλι το νερό και το ροδόνερο και το βραζουμε. Μόλις δέσει ρίχνουμε τις δίπλες μέσα.
10.Αφήνουμε τις δίπλες λίγα δευτερόλεπτα μέσα στο μέλι ωστε να μελώσουν καλά. Και τις αφαιρούμε με μια τρυπητη κουταλα.
11.Προσθέτουμε επάνω κανέλα και τριμένο καρύδι. Και είναι έτοιμες! Ειναι μπελαλίδικο γλυκό αλλά αξίζει τον κόπο! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου