Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Δίπλες

Υλικά που θα χρειαστούμε:
12 αυγά
2 baking powder
1 κουτ.του γλυκού ζάχαρη
7 βανίλιες
λίγο αλάτι
αλεύρο όσο χρειαστεί

Για το μέλωμα:
μέλι
νερό
ροδόνερο ή ανθόνερο
 - σε 1 κιλό μέλι βάζουμε 1 ποτηρι του κρασιου νερό


1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά.Χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους. Μετά τα ανακατεύουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το αλάτι και το baking που θα το εχετε βάλει με το αλεύρι. Ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη κανονική , ουτε σφιχτή ούτε ανάγλυκη.

2. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη τη ΄βαζουμε σε μια πλαστική σακούλα με λίγο λάδι για να μην κολλησει. Ετσι η ζυμη θα
κρατηθει μαλακή και θα ανοιγουν τα φύλλα πιο εύκολα.

3.Εαν χρησιμοποιήσετε μηχανή για φύλλο.: Κόβουμε κομμάτια και τα αλευρώνουμε.
 

 4.Το κάθε κομμάτι ζύμης το απλώνουμε λίγο και το περνάμε από τη μηχανή πολλες φορές μέχρι να γίνει μια λεπτή λωρίδα.

 5. Επειτα κόβουμε την κάθε λωρίδα σε αρκετα μεγάλα κομμάτια. Κάθε κομμάτι θα γίνει μια δίπλα, οποτε πρεπει να ειναι μεγάλο για να διπλώσει πολλες φορες.

 6. Βάζουμε πανω στη φωτιά ενα τηγανι βαθύ με μπολικο λάδι. Προτιμάμε σπορέλαιο και όχι ελαιόλαδο για να μην σκουραίνουν οι δίπλες με το τηγάνισμα. Αφηνουμε το λάδι να κάψει καλά και ριχνουμε τα κομμάτια φύλλου.
7. Οταν το φυλλο φουσκώσει αρχίζουμε να το τυλίγουμε με τη βοηθεια ενος πιρουνιού.


8. Τηγανίζουμε τη δίπλα και την τοποθετούμε σε σουρωτήρι πρώτα για να στραγγίξει το λάδι.

9. Όταν τηγανισουμε όλες τις δίπλες ετοιμάζουμε το μέλι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι βαθύ το μέλι το νερό και το ροδόνερο και το βραζουμε. Μόλις δέσει  ρίχνουμε τις δίπλες μέσα.

10.Αφήνουμε τις δίπλες λίγα δευτερόλεπτα μέσα στο μέλι ωστε να μελώσουν καλά. Και τις αφαιρούμε με μια τρυπητη κουταλα.

 11.Προσθέτουμε επάνω κανέλα και τριμένο καρύδι.
Και είναι έτοιμες!
Ειναι μπελαλίδικο γλυκό αλλά αξίζει τον κόπο!


                           
 
 
 
 
 
 
 
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου