Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Κουλουράκια πορτοκαλιού


Υλικά που θα χρειαστούμε:

2 ποτήρια λάδι
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
2 ποτήρια ζάχαρη
Αλεύρι όσο πάρει – περίπου 2 ½ κιλά
1 φακελάκι baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 φακελάκι αμμωνία
Λίγο αλάτι , βανίλιες

1.Βάζουμε κι ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού
 τις βανίλιες,το αλάτι, τη σόδα,την αμμωνία και τη ζάχαρη.

2. χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ.

         
 3. προσθέτουμε αλέυρι,
όσο πάρει
η ζύμη,
μέχρι να πλάθεται 

4. ζυμώνουμε ελαφρά

                                                                     
     5. πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και
 τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες

6.ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτα




7. οταν τα βγάλουμε τα κουλουράκια απο το φούρνο τα αφήνουμε
να κρυώσουν και δεν τα κλείνουμε αμέσως σε τάπερ για να μην μαλακώσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου