Υλικά που θα χρειαστούμε:
2 ποτήρια λάδι
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι2 ποτήρια ζάχαρη
Αλεύρι όσο πάρει – περίπου 2 ½ κιλά
1 φακελάκι baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 φακελάκι αμμωνία
Λίγο αλάτι , βανίλιες
1.Βάζουμε κι ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού τις βανίλιες,το αλάτι, τη σόδα,την αμμωνία και τη ζάχαρη. |
2. χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ. |
3. προσθέτουμε αλέυρι, όσο πάρει η ζύμη, μέχρι να πλάθεται
|
5. πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες |
6.ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτα |
7. οταν τα βγάλουμε τα κουλουράκια απο το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και δεν τα κλείνουμε αμέσως σε τάπερ για να μην μαλακώσουν. |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου