ΥΛΙΚΑ ( ελάχιστη δόση )
2 μεγάλα πορτοκάλια χοντρόφλουδα
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 πλάκες κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας αραβοσιτέλαιο
ζαχαρι άχνη
τριμένο μπισκότο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τρίβουμε ελαφρά το εξωτερικό τους με έναν τρίφτη σε οριζόντιες ζώνες - προσοχή δεν τριβουμε εξωτερικά ολόκληρο το πορτοκάλι, θέλουμε την σπιρτάδα της φλούδας.
2) Χαράσουμε τα πορτοκάλια καλά εως την σάρκα σε μέγάλα κομματια και τραβάω τη φλούδα και τη χωρίζω απο τη σάρκα του πορτοκαλιού.
3) Κόβω μπαστουνάκια - όχι πολύ λεπτά - τα κομμάτια της φλουδας που εχω αφαιρέσει
4)Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και τη σάρκα των πορτοκαλιών και προσθέτουμε τα μπαστουνάκια ωστε να βράσουν για 8'.
5)Μόλις τα βγάλουμε από το νερό, τα τοποθετούμε σε μίαν εσχάρα ή έναν ηθμό ωστε να στεγνώσουν κ να κρυώσουν ελαφρως.
6) Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε σε μια κατσαρόλα το σιρόπι στο οποίο θα ρίξουμε τα μπαστουνάκια.Προσθέτουμε 1 ποτηρι νερό κι 1 ιδιο ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική κι ένα μπαστουνάκι κανέλλα.Αφού διαλυθεί η ζάχαρη και γίνει ομοιογενές το σιρόπι, προσθέτουμε τα μπαστουνακια πορτοκαλιου και τα αφήνουμε εκεί για 10' . Μετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά κ αφήνουμε να κρυωσει το γλυκό πορτοκάλι.
7) Οταν έχει κρυώσει το γλυκό βγάζουμε τα μπαστουνάκια σε μιαν εσχάρα ώστε να στραγγίξει το περιττό σιρόπι.
8) Λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτουρα με το αραβοσιτέλαιο.
9) Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα κ περνάμε απο εκεί τα μπαστουνάκια μας και μετά ανάλογα με τις προτιμήσεις μας τα βουτάμε στην ζάχαρη άχνη ή το τριμμένο μπισκότο.
Είναι ένα απλό χριστουγεννιάτικο γλύκισμα για να γεμίσει τις φοντανιέρες και τις πιατέλες του γιορτινού σας σπιτικού!!!
Καλή απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου